Bästa Domänleverantör

Här finner du en lista över svenska, billiga och bra domänleverantörer & Webbhotell.

Välkommen till Bästa Domänleverantör i Sverige! Här finner du både billiga och bra lösningar om du letar efter att köpa webbhotell med tillhörande domän. Vi genomför test för samtliga domänleverantörer vilket betyder att vår lista hela tiden ändras beroende på hur bra diverse webbhotell sköter sig. Det ska trots allt vara en objektiv sammanslutning av de bästa webbhotellen.


bild på person som väntar på  bästa domänleverantör

Nedan finner du lite guider som rör just domänleverantöret, men framförallt handlar den här hemsidan om att jämföra olika aktörer som finns tillgängliga i Sverige. Syftet med webbplatsen är att erbjuda dig en saklig och transparant recension kring diverse domänhantrerare och återförsäljare i Sverige. Samt svara på frågan vilket av dessa svenska webbhotell som är bäst!


De bästa domänhanterarna


För att kunna erbjuda den där sakliga och objektiva recensionen krävs att man gör regelrätta tester och jämförelser på domänhanterare och återförsäljare. För att ett test ska vara någorlunda tillförlitligt bör man utgå från samma variabler när man testar olika leverantörer. 


Dessa variabler kan även översättas till kriterier – exempelvis prestanda och pris. Sanningen är att de flesta som letar efter en ny domänleverantör är sugna på en billig lösning. Givetvis vill man få en okej prestanda på köpet. Samtidigt har vi fler variabler än så i våra mätningar, som kundsupport och givetvis självständigheter. 


Miss Hosting
9 kr /mån ⚡
Obegränsat med trafik
100 GB redundant lagring
1GB/s Internetanslutning
5.0
☑ 750kr Google Ads
Köp Domän
StableHost
19 kr /mån ⚡
Obegränsat med trafik
Obegränsat diskutrymme
1GB/s Internetanslutning
4.8
☑ 750kr Google Ads
Köp Domän
Ballou
49 kr /mån ⚡
Obegränsat med trafik
100 GB redundant lagring
1GB/s Internetanslutning
4.5
☑ 750kr Google Ads
Köp Domän
FSdata
83 kr /mån ⚡
Obegränsat med trafik
200 GB redundant lagring
1GB/s Internetanslutning
4.3
☑ 750kr Google Ads
Köp Domän

Registrering av domän


Leverantörer för domäner och webbhotell på denna sida har olika erbjudanden. Dessa brukar vanligtvis ändras med tiden. Därför lägger vi ned mycket tid på att hela tiden vara uppdaterade med de dagsaktuella erbjudandena från diverse hanterare & återförsäljare.


Du kan således vara säker på att vår lista kring de bästa domänleverantören i Sverige hela tiden är uppdaterad. 

Ambitionen är att hitta det bästa domänleverantöret; det är ingen hemlighet att de flesta svenska domänleverantörer erbjuder ganska snarlika lösningar. Däremot, om man tar fram förstoringsglaset inser man att de flesta återförsäljare skiljer sig väldigt mycket ifrån varandra.


Således bör man inte vara frenetisk över priset när man letar efter ett domänleverantör. Istället bör man hela tiden leta efter kombinationen av olika kriterier när man bestämmer sig för att köpa ett domänleverantör. 


Svenska domänleverantörer


Mycket av våra resultat baseras på omdömen som finns på nätet. Dessa omdömen är skrivna av både privatpersoner och mer professionella aktörer.  Givetvis kombinerar vi omdömena med vår faktiska erfarenhet. Däremot kan man se omdömen om leverantörer av domänåterförsäljare som ett verktyg i processen att identifiera det bästa.


Denna lista kan därför vara användbar för alla som letar efter att köpa en domän. Det spelar således ingen större roll om du aldrig tidigare ägt en webbplats, eller om du är ute efter att hitta ett byte.


Förhoppningsvis kommer våra recensioner & omdömen vara tillräckliga för att hjälpa dig att navigera i den här domänleverantördjungeln.

Hantering av domänleverantör


Om man köper en domän och webbhotell – köper man en hostingtjänst. Man kan se det som att du hyr utrymme av en aktör. 

Det finns varianter, och du behöver inte ha ett webbhotell för att kunna hosta en hemsida. Det är nämligen fullt möjligt att hosta en hemsida genom din egen dator. Däremot, kan det vara svårt för en nybörjare att begripa hur man gör.


Därför har fenomenet domänleverantör blivit väldigt populärt på dagens digitala marknad. Framförallt eftersom dessa servrar är i regel väldigt mycket mer pålitliga än vad din egen dator skulle vara.

Dessutom, om du väljer ett domänleverantör och webbhotell med kaliber kommer hostingen vara både snabb och säker. Framförallt, säkrare än om du skulle hosta själv. 


Egentligen handlar allting om hur mycket tid och hur insatt du är i ämnet. Personligen anser jag att det är värt att köpa servicen genom en domänleverantör; om det är just en hemsida man vill marknadsföra eller bygga. Har man däremot ett större projekt, som exempelvis en spelserver kan man givetvis strunta i webbhotell och skapa det själv. 


Gissningsvis besöker du nog den här sidan eftersom du har ett simplare projekt i tankarna. Då hade du förmodligen tjänat på att köpa ett domänleverantör – inte minst för elräkningens skull.

Hur väljer man det bästa hemside-leverantören?


Det är nog ingen hemlighet att du besöker den här sidan för att du är sugen på att ta reda på vilket återförsäljare som är bäst. Men hur kan man gå tillväga för att välja det bästa domänleverantöret?


Först och främst är det en väldigt subjektiv fråga. Vad som är ’bäst’ för mig behöver nödvändigtvis inte vara bäst för dig. Allt handlar om vad du är ute efter. Problemet är att när de flesta letar efter domänleverantörer har de ingen aning om hur ett det fungerar.


Vilket betyder att de inte heller vet vad de är ute efter. Då kan det vara svårt att välja det bästa. Därför är mitt tips till dig att jämföra och testa. Läs lite recensioner och omdömen och jämför dessa med varandra.


Billig domänåterförsäljare


Även om det kan kännas lockande, bör man akta sig för de billigaste alternativen. Sanningen är att de billigaste domänleverantörerna sällan ger dig några större valfriheter. 


Därför bör du inte gå efter det billigaste domänleverantöret. Även om det kan kännas lockande. 


Det är ofta enkelt att välja de billigaste alternativen när man letar efter en ny domänleverantör. Framförallt om man inte vet vad man letar efter. Det största problemet när man väljer billiga, eller ibland gratis webbhotell är att du blir låst tillsammans med ganska tvivelaktiga villkor.


Exempelvis, på de billiga domänleverantör återfinns sällan WordPress eller några större valfriheter när det kommer till att skapa din hemsida. Därför bör man akta sig för att navigera efter just priset. Det är ganska oviktigt i sammanhanget.


I synnerhet eftersom det knappast skiljer sig särskilt mycket. Visst, det finns objektivt dyra domänleverantör där ute. Men återigen, om man tittar på prestandan så får man åtminstone vad man betalar för.


Är man däremot en privatkund eller äger ett mindre företag behöver såklart inte leta efter en hosting med hög prestanda. Samtidigt som finns det finns bra och billiga alternativ, framförallt på det lite större företagen som Miss Hosting eller One.


Webbhotell med WordPress


Att välja ett domänleverantör som använder sig av WordPress är en otrolig fördel. Framförallt eftersom mjukvaran tillåter både säkra, enkla och snabba anslutningar. Dessutom är det otroligt enkelt att använda sig av WordPress.


Men varför ska man köpa genom en tredje-part? Kan man inte skapa sig en hemsida på WordPress.com och använda sig av deras lösningar?

webbhotell med wordpress

Jo, det går givetvis. Men sanningen är att du kan hitta billigare alternativ genom att köpa ett domänleverantör. Framförallt om du letar efter premiumpaket. Dessutom är Word Press ofta väldigt smart integrerat med diverse svenska domänleverantörer vilket gör att användarvänligheten är ofta bättre.


Dessutom har du en större frihet på externa webbhotell. Ofta med obegränsade e-post-konton, SSL och så vidare. Lite vagt uttryckt kan man säga att fördelarna att välja en extern leverantör av domän och webbhotell som har en smart integrering med WordPress är att föredra.

https://www.bästawebbhotellsverige.se

Vanliga frågor


🥇 Vilken domänleverantör är bäst i Sverige?

Det beror helt på vad du är ute efter. Vi har listat de mest prisvärda domänleverantörerna. Dessa hostingtjänster är baserade på en hel del variabler, exempelvis prestanda och utrymme.

 🥇 Vad är en billigt domänleverantör?

Ett billigt domänleverantör är en lösning som ger dig både prestanda & utrymme till ett skäligt pris. Oftast finner man dessa lösningar på företag som är etablerade & har helt enkelt råd att vara generösa.

 🥇 Bör man registrera sig på det billigaste webbhotellet?

Nej, man bör akta sig för att endast välja en återförsäljare baserat på priset. 

🥇 Kan man köpa domäner utan att äga ett webbhotell?

Ja, du kan köpa en domän utan att äga ett webbhotell.