Om man köper en domän och webbhotell – köper man en hostingtjänst. Man kan se det som att du hyr utrymme av en aktör.
Det finns varianter, och du behöver inte ha ett webbhotell för att kunna hosta en hemsida. Det är nämligen fullt möjligt att hosta en hemsida genom din egen dator. Däremot, kan det vara svårt för en nybörjare att begripa hur man gör.
Därför har fenomenet domänleverantör blivit väldigt populärt på dagens digitala marknad. Framförallt eftersom dessa servrar är i regel väldigt mycket mer pålitliga än vad din egen dator skulle vara.
Dessutom, om du väljer ett domänleverantör och webbhotell med kaliber kommer hostingen vara både snabb och säker. Framförallt, säkrare än om du skulle hosta själv.
Egentligen handlar allting om hur mycket tid och hur insatt du är i ämnet. Personligen anser jag att det är värt att köpa servicen genom en domänleverantör; om det är just en hemsida man vill marknadsföra eller bygga. Har man däremot ett större projekt, som exempelvis en spelserver kan man givetvis strunta i webbhotell och skapa det själv.
Gissningsvis besöker du nog den här sidan eftersom du har ett simplare projekt i tankarna. Då hade du förmodligen tjänat på att köpa ett domänleverantör – inte minst för elräkningens skull.
Det är nog ingen hemlighet att du besöker den här sidan för att du är sugen på att ta reda på vilket återförsäljare som är bäst. Men hur kan man gå tillväga för att välja det bästa domänleverantöret?
Först och främst är det en väldigt subjektiv fråga. Vad som är ’bäst’ för mig behöver nödvändigtvis inte vara bäst för dig. Allt handlar om vad du är ute efter. Problemet är att när de flesta letar efter domänleverantörer har de ingen aning om hur ett det fungerar.
Vilket betyder att de inte heller vet vad de är ute efter. Då kan det vara svårt att välja det bästa. Därför är mitt tips till dig att jämföra och testa. Läs lite recensioner och omdömen och jämför dessa med varandra.
Nedan finner du en komprimerad guide som hjälper dig att navigera rätt i den här djungeln. Det finns trots allt ett flertal aktörer på marknaden, och det kan således vara svårt att veta vilka av dessa aktörer som är bra. Därför har vi komponerat ihop en liten guide som redogör för hur du kommer igång med ett bra webbhotell.
Time needed: 5 minutes
Såhär kommer du igång med den bästa domänleverantören!
Samtliga webbhotell som återfinns på sidan har genomgått både jämförelser och individuella testningar. Det betyder att de hostingtjänster som presenterar på sidan är både tillförlitliga och av värde. Mitt tips är att du väljer någon av dessa.
Alla svenska webbhotell har olika lösningar som har en varierad prisklass. Välj ett paketerbjudande som du tycker passar både plånbok och intresse.
Efter att du har köpt ett webbhotell brukar du få åtkomst direkt till ditt personliga konto. Däremot kan det dröja några timmar till att hemsidan ligger uppe på nätet.
Även om det kan kännas lockande, bör man akta sig för de billigaste alternativen. Sanningen är att de billigaste domänleverantörerna sällan ger dig några större valfriheter.
Därför bör du inte gå efter det billigaste domänleverantöret. Även om det kan kännas lockande.
Det är ofta enkelt att välja de billigaste alternativen när man letar efter en ny domänleverantör. Framförallt om man inte vet vad man letar efter. Det största problemet när man väljer billiga, eller ibland gratis webbhotell är att du blir låst tillsammans med ganska tvivelaktiga villkor.
Exempelvis, på de billiga domänleverantör återfinns sällan WordPress eller några större valfriheter när det kommer till att skapa din hemsida. Därför bör man akta sig för att navigera efter just priset. Det är ganska oviktigt i sammanhanget.
I synnerhet eftersom det knappast skiljer sig särskilt mycket. Visst, det finns objektivt dyra domänleverantör där ute. Men återigen, om man tittar på prestandan så får man åtminstone vad man betalar för.
Är man däremot en privatkund eller äger ett mindre företag behöver såklart inte leta efter en hosting med hög prestanda. Samtidigt som finns det finns bra och billiga alternativ, framförallt på det lite större företagen som Miss Hosting eller One.
Att välja ett domänleverantör som använder sig av WordPress är en otrolig fördel. Framförallt eftersom mjukvaran tillåter både säkra, enkla och snabba anslutningar. Dessutom är det otroligt enkelt att använda sig av WordPress.
Men varför ska man köpa genom en tredje-part? Kan man inte skapa sig en hemsida på WordPress.com och använda sig av deras lösningar?
Jo, det går givetvis. Men sanningen är att du kan hitta billigare alternativ genom att köpa ett domänleverantör. Framförallt om du letar efter premiumpaket. Dessutom är Word Press ofta väldigt smart integrerat med diverse svenska domänleverantörer vilket gör att användarvänligheten är ofta bättre.
Dessutom har du en större frihet på externa webbhotell. Ofta med obegränsade e-post-konton, SSL och så vidare. Lite vagt uttryckt kan man säga att fördelarna att välja en extern leverantör av domän och webbhotell som har en smart integrering med WordPress är att föredra.